Behandelingen

Elke behandeling wordt met de nodige aandacht aangepakt.

Een goede mondgezondheid start met preventie. De tanden dagelijks 2x op de juiste manier poetsen, alsook de tanden flossen zorgt voor een rein gebit. Een (half)jaarlijkse controle met de nodige röntgenbeelden en een tandsteenverwijdering bieden de beste prognose voor uw dentitie.
Om de beste zorg te kunnen garanderen, dragen wij kwaliteit hoog in het vaandel. Wij maken gebruik van de nieuwste technologie en hoogwaardige materialen. Daarom kunnen onze tandartsen de conventietarieven niet steeds aanhouden.

Endodontie

Wanneer door tandbederf of een breuk de tandzenuw beschadigd is, wordt er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd. In onze praktijk gebeurt elke kanaalbehandeling met een microscoop en wordt het werkveld afgezonderd met een rubberdam. Deze behandelingen zijn doorgaans complex en arbeidsintensief, waardoor de behandeltijd kan oplopen tot 2u of meerdere zittijden.

Implantologie

Bij verlies van een tand kan deze vervangen worden door een titanium implantaat in het kaakbot. Ook wanneer u tandenloos bent kan een implantaatgedragen (klik)prothese u veel comfort bieden. In sommige gevallen is een bijkomende ingreep nodig om het implantaat te kunnen plaatsen. Een strikte mondhygiëne en rookstop zijn zeer belangrijk voor het succes van deze behandelingen. Wij beperken ons tot 1 hoogwaardig implantaatsysteem. Er zijn tal van mogelijkheden wat een individueel behandelplan vereist. De mogelijkheden worden steeds met u (en uw verwijzende tandarts) besproken.

Dento-alveolaire chirurgie

Het verwijderen van een lipbandje, extractie van meerdere/moeilijke kiezen en wijsheidstanden, pre-prothetische ingrepen, wortelpuntbehandeling, het verwijderen van kleine slijmvliesafwijkingen, tandvleescorrectie, etc. gebeuren bij ons onder lokale verdoving in de eigen praktijk. Wij schenken hierbij veel aandacht aan uw comfort .

Esthetische tandheelkunde

Het verfraaien van uw dentitie kan op vele manieren. De vorm, stand en kleur van uw tanden kunnen aangepast worden indien u dit wenst. Ook bleaching thuis of in de praktijk behoort tot de mogelijkheden. Een mooi gebit geeft immers zelfvertrouwen en uitstraling!

Conserverende tandheelkunde

Bij tandbederf of breuk wordt de tand hersteld met een wit vullingsmateriaal. Door lekkage, een storende esthetiek of breuk dienen witte en grijze vullingen soms vervangen te worden. Een stiftopbouw, het spalken van tanden, de behandeling van traumata,… behoren ook tot de conserverende tak.

Preventie

Preventie levert het beste resultaat, namelijk een gaaf gebit. Een (half)jaarlijkse controle met de nodige radiografieën dragen hiertoe bij. Voor het dagdagelijkse onderhoud van uw gebit bent u echter zelf verantwoordelijk. Wij adviseren u graag omtrent uw mondhygiëne en poetsgewoontes.

Uitneembare prothese/kroon- en brugwerk

Bij uitgebreide restauraties en tandverlies kan kroon- en brugwerk een zeer fraai en functioneel resultaat bieden. Wij werken hiervoor samen met een gespecialiseerd labo. Een laagdrempelige oplossing om uw tandenboog aan te vullen kan u vinden in conventionele volledige of gedeeltelijke uitneembare (frame-)prothesen. Dit is een kunststof plaat(je), eventueel aangevuld met metalen onderdelen.

Kindertandheelkunde

Het is raadzaam om vanaf de leeftijd van 2j uw kind kennis te laten maken met de tandarts. Tot de leeftijd van 18j is een halfjaarlijkse controle en andere tandzorg volledig terugbetaald. Bij uitgebreide cariës en erg jonge/moeilijke hanteerbare kinderen kan het nodig zijn om de behandeling uit te voeren onder volledige narcose. Dit gebeurt in het ziekenhuis.

Parodontologie

Tandvleesontsteking (gingivitis) komt bij veel mensen lokaal of algemeen voor en is volledig reversibel. Bij aanhoudende problemen kan ook het steunweefsel (parodontium) rondom de tand ontsteken wat leidt tot parodontitis. Dit proces in irreversibel en dient dus goed behandeld/opgevolgd te worden. Wanneer een uitgebreide behandeling nodig is verwijzen wij u graag naar een parodontoloog.

Orthodontie

Voor uitneembare beugels en vaste brackets werken wij samen met een orthodontist uit uw buurt.

Diversen

U kan bij ons ook terecht voor slechte adem, kaakgewrichtsklachten, tandenknarsen, mondbranden,…

Mail ons

Je kan ons via e-mail bereiken op: info@mondzorgmol.be